Bluephase Style

Bluephase Style

Bluephase® style je visoko efikasna LED lampa za polimeriziranje bez kabla, prikladna za svaku ruku, kako žensku tako i mušku, s obzirom na svoj kompaktan dizajn. Svojom snagom od 1.100 mW/cm2 polimerizuje sve dentalne materijale koji polimerizuju svjetlom u rasponu talasne dužine od 385 do 515 nm, pa je tako prikladna za sve kliničke procedure. Svi materijali, sve indikacije.
Konvencionalni LED aparati su oblikovani ili kao olovka ili kao pištolj. S obzirom na preoblikovani dizajn, novi bluephase® style može se držati kao pištolj ili olovka. Uravnotežen i lagan dizajn smanjuje pritisak na šakama i rukama ženskih i muških korisnika.
Svi materijali – s obzirom na poly-wave® LED: Nasuprot konvencionalnim LED lampama za polimerizaciju, poly-wave® LED postiže optimalni široki raspon talasnih dužina svjetlosti, od 385 do 515 nm, koji je slican spektru halogenih lampi koje nam služe kao uzor. Dakle, poly-wave® LED je prikladna za sve fotoinicijatore, pa je, samim tim, i primjena neograničena.
Sve indikacije – s obzirom na konstantno hlađenje: Zbog visoke energetske efikasnosti LED dioda, porast temperature je smanjen, zadržavajući isti intenzitet. To je omogućilo izradu lampe bez ventilatora za hlađenje. Kao rezultat toga, korisnici mogu koristiti lampu bez vremenskog ograničenja – čak i kada je koriste konstantno, npr. kod postavljanja opsežnih indirektnih restauracija.
Sve indikacije – s obzirom na Click & Cure: dokazana Click & Cure funkcija omogućava korisniku sprječavanje iritantnog čekanja zbog prestanka rada baterije. Ručni dio se može spojiti na punjač iz baze, direktno, samo jednim klikom.

Bežicni dizajn nudi vrhunsku pokretljivost,
visoki intenzitet svjetla od 1.100 mW/cm2 za kratko vrijeme polimerizacije od 10 s,
jednostavno rukovanje zahvaljujući intuitivnom radu, preko 2 tastera,
10 mm-ski svjetlovod za posebno veliko polje rada,
kraci svjetlovod omogućava laganiji pristup svim površinama zuba, bez izrazitog otvaranja usta pacijenta,
induktivno punjenje omogućava punjenje bez kontakta baterije,
punjač sa indikacijom o punjenju baterije, vidljivo pruža status punjenja (i sa velike udaljenosti),
visoko eficijentna litijum-polimer baterija omogućava kontinualan rad od 20 min,
konstrukcija kućišta je bez spojeva za optimalnu higijenu u ordinaciji,
baza za punjenje je sa otvorom, te omogućava njeno jednostavno održavanje,
inovativni senzor pokreta osigurava trenutnu spremnost za rad,
garancija od 3 godine (garancija na bateriju je 1 godina).

Naziv
E-pošta
Telefon
Enquiry