Bluephase Powercure

Bluephase Powercure

Bluephase Power Cure 3s– inteligentna LED lampa koja vam omogućava bezbrižnu svjetlosnu polimerizaciju kompozitnih materijala. Patentirana “Polyvison” tehnologija vaš je lični asistent kada je u pitanju polimerizacija stomatoloških kompozitnih materijala.
Sistem automatske asistencije pomaže u postizanju pouzdanih rezultata. Lampa automatski detektuje pomjeranja u toku polimerizacije i upozorava korisnika na nepravilan rad vibracijom i ukoliko je potrebno automatski produžava ekspoziciju za 10%. Ukoliko je pomjeranje lampe preveliko i zbog toga polimerizacija nemoguća ili nepotpuna, svjetlo će se automatski isključiti i u tom slučaju polimerizacija mora da se ponovi. Bluephase PowerCure također sadrži sistem “anti sjaj” zaštite koji onemogućava uključivanje lampe ako se uperi u oko.

Kratko vrijeme polimerizacije počevši od samo 3 sekunde zahvaljujući jačini svjetlosti od 3.000.mW/cm2,
Široki svjetlovod od 10>9mm štedi vrijeme polimerizacijom u samo jednom izlaganju materijala svjetlosti,
Dodatni program pred-polimerizacije,
PolyvisionTM tehnologija vibriranjem obavještava stomatologa da je tokom polimerizacije došlo do nehotičnog odmicanja svjetlovoda od zuba te samostalno prilagođava vrijeme polimerizacije.

Pouzdane performanse stvrdnjavanja za sve svjetlosno polimerizujuće materijale zahvaljujući tehnologiji "polywave LED”
Kratko vrijeme polimerizacije od 3 sekundi zahvaljujući intenzitetu od 3.000 mW/Cm2
10mm široki svjetlosni vodić za uštedu vremena
Dodatni program pre-polimerizacije

3S PowerCure System
Kada se rade direktne restauracije klase I i II , ekspozicija okluzalno u trajanju od 3s sa Bluephase Power Cure je dovoljna za sve korake ukoliko se koristi u režimu rada 3s. Jednostavno prosvjetlite Adhese Universal, Tetric PowerFill i/ili Tetric PowerFlow sa intenzitetom od 3.ooo mW/cm i odmah ćete primijetiti značajnu redukciju vremena polimerizacije. Istovremeno nastavit ćete da postižete uobičajene visokokvalitetne estetske rezultate

Naziv
E-pošta
Telefon
Enquiry