Bluephase Powercure

Bluephase Powercure

Brand: IVOCLAR

Bluephase Power Cure 3s– inteligentna LED lampa koja vam omogućava bezbrižnu svjetlosnu polimerizaciju kompozitnih materijala. Patentirana “Polyvison” tehnologija vaš je lični asistent kada je u pitanju polimerizacija stomatoloških kompozitnih materijala.
Sistem automatske asistencije pomaže u postizanju pouzdanih rezultata. Lampa automatski detektuje pomjeranja u toku polimerizacije i upozorava korisnika na nepravilan rad vibracijom i ukoliko je potrebno automatski produžava ekspoziciju za 10%. Ukoliko je pomjeranje lampe preveliko i zbog toga polimerizacija nemoguća ili nepotpuna, svjetlo će se automatski isključiti i u tom slučaju polimerizacija mora da se ponovi. Bluephase PowerCure također sadrži sistem “anti sjaj” zaštite koji onemogućava uključivanje lampe ako se uperi u oko.

Kratko vrijeme polimerizacije počevši od samo 3 sekunde zahvaljujući jačini svjetlosti od 3.000.mW/cm2,
Široki svjetlovod od 10>9mm štedi vrijeme polimerizacijom u samo jednom izlaganju materijala svjetlosti,
Dodatni program pred-polimerizacije,
PolyvisionTM tehnologija vibriranjem obavještava stomatologa da je tokom polimerizacije došlo do nehotičnog odmicanja svjetlovoda od zuba te samostalno prilagođava vrijeme polimerizacije.

Brand: IVOCLAR

Pouzdane performanse stvrdnjavanja za sve svjetlosno polimerizujuće materijale zahvaljujući tehnologiji "polywave LED”
Kratko vrijeme polimerizacije od 3 sekundi zahvaljujući intenzitetu od 3.000 mW/Cm2
10mm široki svjetlosni vodić za uštedu vremena
Dodatni program pre-polimerizacije

3S PowerCure System
Kada se rade direktne restauracije klase I i II , ekspozicija okluzalno u trajanju od 3s sa Bluephase Power Cure je dovoljna za sve korake ukoliko se koristi u režimu rada 3s. Jednostavno prosvjetlite Adhese Universal, Tetric PowerFill i/ili Tetric PowerFlow sa intenzitetom od 3.ooo mW/cm i odmah ćete primijetiti značajnu redukciju vremena polimerizacije. Istovremeno nastavit ćete da postižete uobičajene visokokvalitetne estetske rezultate

Naziv
Email
Telefon
Upit